• De mannen van trainer Harrie Cordewener moesten deze natte en koude zondagochtend al om 09:45 aantreden in Margraten tegen het derde team van de lokale trots RKVVM. Met de slaap nog in de ogen stond RKHBS al snel achter door een aanval over rechts, waarbij de verdediging er wel heel slecht uit zag. De rechtsbuiten van de thuisclub mocht vrij voorzetten en zijn collega aanvaller mocht aan de tweede paal vrij inkoppen: 1-0.

    Hierna had het in de eerste helft behoorlijk spelende RKHBS een veldoverwicht, maar kwamen er nog geen echte kansen. Pas na 35 minuten kon er een echte uitgespeelde aanval genoteerd worden, waarbij Cyriel Palmen op rechts door kon gaan maar in plaats van op doel te schieten koos voor de lage voorzet, die op een haar na werd gemist door de inkomende Jesper Schings. Even later plukte Wesley Weijgerse de bal van de voet van een tegenstander, ging er langs en werd neergelegd in de 16 meter. Dit werd anders beoordeeld door de verder goed fluitende scheids dus geen pingel. Na een snelle inworp over links, afgedwongen door Yosha Meessen, werd Jesper Schings op het moment dat hij de bal aan wilde nemen omver gelopen door zijn directe tegenstander binnen de beruchte lijnen. Nu kon de scheids niet anders dan de bal op de stip te leggen. Wesley Weijgerse liet zich deze buitenkans niet ontnemen en schoot beheerst raak: 1-1. RKHBS rook bloed en zette aan om op voorspong te komen, maar de tijd tot de rust bleek te kort ondanks nog een dot van een kans voor weer Wesley Weijgerse.

    Na rust een zelfde spelbeeld, met een sterker RKHBS, en een thuisploeg die zich noodgedwongen terug trokken op de eigen helft. De ploeg van de Heerlerbaan bleef rustig opbouwen via de centrale verdedigers en middenvelders en varieerde goed tussen combinatiespel en de cross-pass. Eenmaal aan de 16 meter ontbrak het echter aan daadkracht en ook wel aan een beetje geluk, om het klasse verschil in doelpunten uit te drukken. Inzetten van de ijverige Jesper Schings, Jeroen Bothmer, Erik Diederen en de beste speler in de ploeg, Cyriel Palmen, smoorden allen in de drukte in het 16 meter gebied van de thuisploeg. Jesper Schings was er nog het dichtst bij, toen hij na een knappe actie in de 16 meter uithaalde met rechts. De paal stond de verdiende 2de treffer echter in de weg. Ondertussen moest de ploeg oppassen voor de counter van de thuisploeg, maar waar in het eerste deel van de wedstrijd de slaap nog een rol speelde, waren de verdedigers en doelman in het tweede bedrijf voldoende alert om in ieder geval het ene punt mee naar de Heerlerbaan te nemen. Volgende week staat het thuisduel tegen koploper Simpelveld-Zwart/wit combinatie op het programma. Succes mannen.

    John Bothmer