• Petanque RKHBS

  INFORMATIE PETANQUE RKHBS

  Sinds 2013 heeft RKHBS de mogelijkheid om het spel Petangue of te wel jeu de boules te spelen. Initiatief en realisatie lag bij de heren Jo Ritterbex en Piet Crombach. De eerste twee banen dragen dan ook de naam van deze heren.

  Sociale contacten, gezelligheid en natuurlijk een balletje gooien is de basis. Met ruim 48 leden in de leeftijd van 20 tot en met 80 kan dat volop. Het spel petanque is dus niet aan leeftijd gebonden. De praktijk heeft geleerd dat iedereen er talent voor heeft. Zowel man/vrouw/echtpaar/alleenstaand zijn welkom. Dus iedereen.

  Aan deelname worden geen eisen gesteld. Alle leden spelen recreatief en zijn dus geen wedstrijdspelers. Het is vrij eenvoudig te spelen, iedereen kan het. Niemand heeft een licentie om aan officiële wedstrijden deel te nemen. Er kan twee keer per week een balletje worden gegooid op 9 banen.

  Donderdagavond vanaf 18:30 uur tot ongeveer 21:00/22:00 uur.
  Zondagmorgen vanaf 10:30 uur tot ongeveer 13:00/14:00 uur.

  Er kan volop gebruik worden gemaakt van de faciliteiten van het clubgebouw. De kantine is zowel donderdagavond als op zondagmorgen gedurende het gehele jaar open.

  Door het jaar heen zijn er verschillende competities en toernooien. Indeling teams gebeurd middels een loting. Hierdoor speel je in theorie met iedereen en wordt het behaalde resultaat per team op individuele basis opgenomen in de competitie. De onderlinge resultaten worden wekelijks bijgehouden.

  De contributie bedraagt 5 Euro per maand en dient middels automatische incasso door RKHBS plaats te vinden.

  Naast het boulen worden er ook andere activiteiten georganiseerd zoals onder andere de jaarlijkse wandeling en koningsboulen. Een petanque commissie (5 personen) zorgt voor de competities en activiteiten. In principe wordt het gehele jaar een balletje gegooid tenzij de weergoden het niet toelaten. Op de donderdagavond wordt vaak een uurtje na geborreld wat goed is voor de sociale contacten.

  Indien u interesse heeft bent u altijd van harte welkom op sportpark Imstenrade, gelegen aan de Zandweg 193, om een balletje met de petanque leden te gooien.

   

  Ons Motto:     Zonder jou is er geen bal aan

   

  Jeu de boules ballen zijn aanwezig.

  Contact: petanque@rkhbs.nl

  of

  Jo Hendriks (jj.hendriks@home.nl) // 06- 14430624

 • http://www.avonturenland.nl
 • https://www.gezondheids-consulent.nl