• Na de mislukte opening vorige week stond er vandaag toch een compleet ander team aan de start; niet qua opstelling maar vooral qua instelling.
  Speelsters die normaliter het voortouw nemen, maar zichzelf plotseling op de bank zien zitten; speelsters die denken alles op halve kracht te kunnen doen, maar nu voorop in de strijd gaan; een wereld van verschil met de regenachtige wedstrijd in Geleen.
  Nu was het een heerlijke zondagochtend en stonden de dames toch echt met maar een doel aan de aftrap: DBSV zou zonder punten naar huis gestuurd worden.
  Een tegenstander waar we al vele jaren tegenspelen en ook altijd aan het langste eind trekken; mits dit team ook daadwerkelijk met hun eigen speelsters komt en niet aangevuld wordt met speelsters van het enkele klassen hoger spelende team I.
  Beide teams stonden gelijktijdig ingepland dus was het een weerzien met vele bekende speelsters en coach aan Maastrichtse zijde.
  Een rustige en correcte coach, en dit heeft ook zijn weerslag op zijn speelsters; faire en sportieve meiden.
  Voor het eerst dit seizoen kon trainer Erwin het op papier sterkste team opstellen, aangevuld met een rijkelijk gevulde bank.
  Hoe zou dit vol op revanche beluste team het er vandaag gaan afbrengen?
  Welnu vanaf het eerste fluitsignaal van ondergetekende (soms is onze vaste scheids niet beschikbaar, en dan mag ik de honneurs waarnemen; en aangezien ik heel veel betaald voetbal kijk, weet ik exact hoe het vooral niet te doen…..) nam RKHBS het heft in handen.
  De kansen regen zich vanaf het begin aaneen en het was puur aan onzorgvuldigheid te danken dat er niet al binnen tien minuten een geruststellende 2-0 of 3-0 op het bord stond.
  Sammiejj, Faye, Jessica, Danielle; allen misten het doel op een haar of stuitten op de uitstekende doelvrouw van de studentes. En hoewel Sammijj al een tijdje haar rijbewijs heeft weet ze nog altijd niet dat niet alles in de 5e versnelling hoeft, maar dat een subtiel lobje soms doeltreffender is dan een woeste uithaal. Toen Danielle ook nog oog-in-oog met de keepster niet tot scoren kwam sloop de wanhoop het team binnen;
  Zoveel sterker zijn maar niet scoren; dat kan toch niet.
  Suus Seetsen had haar verbanning naar de bank goed opgepikt en sleurde weer als vanouds over het veld en als ze dan de bal voor haar machtige voeten krijgt; ook al is dit haar chocoladebeentje, dan is de keepster na 31 minuten toch eindelijk kansloos.
  Haar uithaal met links vanaf randje zestien was hard en zuiver; 1-0 en dik en dik verdiend.
  RKHBS hield de druk erop en kon dit ook dit doen omdat de achterhoede olv veldheer Deniece vandaag als een burcht stond. Vivianne was verre van fit maar beet zich vast in haar rappe tegenstander terwijl aan de andere kant iemand met een pot adrenaline stond te verdedigen alsof haar leven ervan afhing.
  Uschi had een heuglijk weekend achter de rug en won werkelijk elk duel op karakter, inzet en met veel inzicht. Als je zo keer op keer de bal terugveroverd dan kan het middenveld ook druk houden en de spitsen aan het werk zetten.
  Voor de rust kregen Suus en Jessica nog kansen om de 2-0 te maken, maar met kunst en vliegwerk lukte het DBSV om redelijk ongeschonden de rust te halen.
  In de pauze was er weinig aan te merken op het spel, maar door de krappe voorsprong bleef de basis ongewijzigd.
  De eerste tien minuten na rust was aan beide kanten erg rommelig met veel blessuregevalletjes maar toen deze onderbrekingen dan achter de rug waren ging de thuisclub gewoon weer verder met het bestoken van het doel van DBSV.
  De inzet van Deniece werd nog gepareerd terwijl een vlammende vrije trap van Suus rakelings via de lat overging. Iets na het uur viel dan toch de onvermijdelijke 2-0 toen wederom Suus uitstekende anticipeerde op een diepe bal van Uschi en nu met rechts hard binnen schoot.
  Nu was het tijd om ook te gaan wisselen; iets dat DBSV al het hele duel doorlopend deed.
  Ella en Nicolien kwamen eerst voor de moegestreden Vivianne en de uitstekend spelende Cynthia, daarna mocht Demi de spitspositie gaan innemen ten koste van Danielle terwijl ook de altijd sympathieke Suus D nog speeltijd kreeg.
  Deze laatste mocht zelfs het zoet van een doelpunt proeven toen Uschi een duel op het middenveld won met haar knie (iets anders was niet mogelijk naar eigen zeggen….) waarna de bal bij Nathalie kwam die op haar beurt een uitgekiend steekballetje gaf op Suus.
  Haar inzet was uitermate beheerst en de bal rolde mooi in het rechterhoekje van het doel.
  Zo stond er na 90 minuten toch nog een uitslag op het scorebord dat het wedstrijdbeeld veel beter weergaf.
  Top was het zeker nog niet van dames II maar als je over een heel duel niet een kans weggeeft (oh ja voor de vaste volgers van dit team: Imke stond zoals gebruikelijk in de goal) en je speelt een heerlijke sportieve wedstrijd zonder enige wanklank dan mag je spreken van een heerlijke zondag,

  Dames gefeliciteerd met deze verdiende zege