• RKHBS heeft vandaag maar ternauwernood gewonnen van de dames van GSV ’28; een verdiende zege maar met onwaarschijnlijk slecht voetbal.
  Misschien wel een van de minste partijen van de laatste jaren; en misschien ook wel een die zich al een beetje aankondigde deze week.
  Een matige trainingsopkomst op beider avonden en een blessurelijst die ervoor zorgde dat er inmiddels bijna net zoveel speelsters langs de lijn staan als in het veld.
  In vergelijking met vorige week ontbraken de invalsters Nikki, Kim en Seline, en daarbij kwam ook Suus Derwall nog eens met een blessure, daarvoor in de plaats kwam Laura die na maandenlange inactiviteit haar come-back maakte.
  Zo moest er wederom geschoven worden en dan merk je toch dat diverse speelsters zich niet helemaal senang voelen op vreemde plaatsen.
  Zo bestond onze hele linkerkant uit drie rechtspootjes wat de opbouw niet ten goede kwam.
  Als er dan al eens goed werd opgebouwd was de balaanname vandaag van het niveau “overstromingsgevaar” waardoor er van fatsoenlijk voetbal geen sprake kon zijn.
  Ballen sprongen van de voeten alsof deze onder 10.000 Volt stond, zodat je steeds weer achter de bal aan kon gaan rennen.
  Hiermee is dan ook meteen het enige positieve van dit duel genoemd; de inzet was over het hele veld van hoog niveau waardoor het versterkte GSV ’28 (keeper en laatste vrouw waren van da1) toch verslagen kon worden.
  De kansen waren bij dit duel zo schaars dat deze op de hand van een houthakker te tellen waren.
  Na twee minuten schoot Laura over het doel, en amper drie minjuten moest Imke handelend optreden bij een goede counter van GSV ’28.
  Faye slalomde na 8 minuten nog eens door de verdediging maar haar inzet werd gemakkelijk gestopt.
  Hierna duurde het tot de 30e minuut eer er weer eens iets te beleven viel; maar het was wel direct prijs.
  Danielle verstuurde een diepe bal op Faye die goed voor de “vrouw” kwam, de bal met de borst goed meenam en zo een lege goal voor zich zag; een simpel tikje volstond voor haar zevende doelpunt van het seizoen alweer.
  Een waanzinnig aantal voor een jongedame die tot augustus nog nooit een wedstrijd gevoetbald had.
  De keepster van de tegenpartij was van uitstekend niveau maar verkeek zich volledig op een directe vrije trap van Deniece na 40 minuten; ipv de bal over te tikken, probeerde ze de bal klem te pakken maar dit mislukte faliekant; waardoor RKHBS alsnog met 2-0 voorsprong kon gaan rusten.
  Het had zelfs nog 3-0 kunnen zijn maar oog in oog met de keepster faalde Danielle in de afronding na een prima pass van Jessica.
  Het zou ook teveel van het goede geweest zijn.
  Coach Erwin was duidelijk; indien het niveau niet hoger zou worden in het tweede bedrijf kon dit nog wel eens een vervelende middag worden.
  Helaas had deze alwetende man het gelijk volledig aan zijn zijde; want na zeer slap ingrijpen van Vivianne kon de spits volledig vrij richting goal lopen en de aansluitingstreffer aantekenen.
  Nog iets meer dan een half uur te spelen en het billen knijpen kon beginnen.
  Opvallend genoeg was dit ook het laatste noemenswaardige wapenfeit van de bezoeksters want ondanks het soms pijn aan de ogen doende spel creëerde RKHBS hierna kans op kans, maar schoten van Laura, het niet al te harde schot na een prima slalom van Faye; het slappe inschieten van Danielle; geen van al deze kansen zorgde voor een geruststellende 3-1 voorsprong.
  En toen Faye een 100% kans aanbood aan Danielle, en deze laatste het presteerde om de bal vanaf drie meter voor de lijn hoog over te schieten was het duidelijk; 2-1 was het maximale resultaat.
  Laura verliet moegestreden het veld en werd vervangen door Demi. Hierdoor ging Suus Seetsen de verdediging versterken om zo de krappe voorsprong over de streep te trekken.
  Met kunst en vliegwerk lukte dit wonderwel, waardoor RKHBS de derde zege op rij behaalde.
  Dat het spel vandaag allerbelabberdst was is duidelijk; maar op het einde van het seizoen tellen alleen de punten.
  En deze werden vandaag binnen gehaald op een wijze die de schoonheidsprijs zeker niet verdiende, maar ze werden wel binnen gehaald.
  Volgende week staat de topper bij Vaesrade / Voerendaal Combinatie op het programma; hoe dat gaat aflopen zien we dan wel weer;
  Deze week eerst maar eens goed trainen en hopen op de terugkomst van deze of gene.
  Dames ondanks het mindere spel; de overwinning was wel dik verdiend.