• Na de onverwacht makkelijke overwinning in de uitwedstrijd tegen RKMVC van vorige week, stond hedenmiddag het thuisduel tegen Eijkenderveld op het programma. Na een enorm sterke seizoenstart is deze ploeg teruggevallen naar de middenmoot. RKHBS was echter gewaarschuwd want in de doordeweekse uitwedstrijd was Eijkenderveld de betere ploeg geweest en kon er met pijn en moeite een gelijkspel uit het vuur worden gesleept.

    De ploeg van Mike Bisschops begon sterk aan de wedstrijd, wat resulteerde in een hoekschop in de 2de minuut. Deze werd door Rens Hahnraths in tweede instantie aan de eerste paal neergelegd, waar Mel Angerer geheel vrijstaand maar net naast kopte. Een paar minuten later kregen de gasten een enorm grote kans. In eerste instantie kon doelman Toine Diederen de bal blokken, waarna de rebound een makkie leek voor de speler van de gasten. Die schoot echter heel knullig vanaf 10 meter de bal naast. Dit was het startsein voor een groot overwicht van Eijkenderveld en het leek een kwestie van tijd dat er een doelpunt ging vallen, ook omdat RKHBS heel zwak in de duels was in deze periode van de wedstrijd. Met kunst en vliegwerk hield de verdediging echter stand, waarbij met name uitblinker Toine Diederen, het centrale duo Tomyen van Lierop en Koy Vinken en Deven van Leeuwen een hoofdrol speelden. Na iets meer dan een half uur spelen kwam RKHBS geheel tegen de verhouding in op voorsprong. Mel Angerer werd weggestuurd aan de linkerzijde door Jeffrey Sloote. Mel ging goed door tot op de achterlijn en legde breed op de meegekomen Rens Hahnraths. Deze stuitte eerst nog op de doelman, maar in tweede instantie schoot Rens de bal hoog tegen het net: 1-0. Twee minuten later leek Job Grooten, na een goede actie van Petter Schings en Rens Hahnraths de voorsprong te verdubbelen, maar de scheids had buitenspel geconstateerd waardoor dit feestje niet doorging. Enigszins van de schrik bekomen pakten de gasten de draad weer op en drongen aan, maar zonder resultaat, waardoor beide ploegen de rust in gingen met de kleine voorsprong voor RKHBS.

    Na rust sloeg RKHBS heel snel toe. Uw reporter was nog niet goed en wel uit de bestuurskamer, of Mel Angerer kreeg de bal in de 16 meter nadat Rens Hahnraths een kopduel verloren had. Mel bedacht zich geen moment, draaide kort, en schoot de bal hard en laag in de lange hoek: 2-0, en RKHBS leek op rozen te zitten. Daar dachten de gasten echter anders over en een paar minuten later lag de ‘aansluitingstreffer’ in het netje. De nummer 10 en uitblinker bij de gasten rondde een fraaie solo langs drie spelers van RKHBS af met een slap schot. Maar omdat dit van richting werd veranderd was doelman Toine Diederen gezien, en was de 2-1 een feit. Hierdoor gesterkt zetten de gasten nog eens extra aan, geholpen door een prutsende thuisploeg die de geboden ruimte maar niet wist te benutten. Waarschijnlijk omdat het aan beide zijden niet lukte deze middag ontstonden er irritaties op het veld met de nodige kleinere en grotere overtredingen. De gasten brachten een bonkige spits in de ploeg die er alleen op uit leek te zijn de verdedigers omver te lopen, maar gelukkig had de scheids dit goed in de smiezen. In plaats van met combinatievoetbal hun geluk te proberen, zoals in de eerste helft, hanteerde Eijkenderveld nu continu de hoge bal. Het centrale duo van RKHBS gesteund door doelman Toine Diederen bleef echter overeind. De wedstrijd bleef tot het einde (meer dan 10 minuten blessuretijd!) spannend, met name omdat bij RKHBS een aantal spelers ver beneden de maat speelden en RKHBS met name ook daardoor de geboden ruimte niet wist om te zetten in klinkende munt. Met gejuich werd dan ook het laatste fluitsignaal begroet en konden de 3 punten gevierd worden. Volgende week volgt de moeilijke uitwedstrijd tegen het na de winterstop sterk spelende Geuldal. Wil de ploeg van Mike Bisschops daar een kans maken en niet afhaken voor de bovenste plekken, dan moeten een aantal spelers deze week eens heel kritisch in de spiegel kijken, om er volgend weekeinde weer te staan. Heel veel succes heren!

    John Bothmer