• Na een lange voorbereiding met wisselende resultaten in de oefen- en bekerwedstrijden, ging afgelopen zondag de competitie in de 4 de klasse B voor RKHBS heren 1 van start met een thuiswedstrijd tegen SV Simpelveld. De gasten zijn afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 3 de klasse en waren daarom een grote onbekende voor de ploeg van de nieuwe trainer Jorrit Dacier.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Simpelveld. Na een vrije trap vanaf de linkerzijde stonden plotseling twee spelers van de gasten vrij aan de 2 de paal. De bal werd voorlangs gekopt en maar net gemist door een instormende aanvaller. Even later was het de beurt aan RKHBS. Collin Keulen stuurde Demsey Dowson diep, deze ontdeed zich van zijn tegenstander en trok de bal vanaf de achterlijn strak voor het doel. Hier was de inkomende Petter Schings alert en schoot de bal hoog binnen: 1-0. Het spel golfde op en neer en nu was het weer de beurt aan Simpelveld. Een uitbraak over links kon maar net afgestopt worden door Deven van Leeuwen met een corner tot gevolg. Deze werd door het centrum weggekopt, waarna de bal door een speler van Simpelveld goed werd aangenomen en de daaropvolgende volley net over het doel van doelman Dave Delnoy verdween. Bij een scherpe counter van RKHBS kwam Petter Schings vrij aan de rechterzijde. Zijn afgemeten voorzet bereikte Mel Angerer die op de doelman stuitte met een corner tot gevolg. Deze werd strak voorgebracht door Stefan Frank, waarna de instormende Demsey Dowson de bal maar net miste. Even later kon Simpelveld profiteren van een misverstand op het middenveld van RKHBS. Marc Evaratz kwam in balbezit op de rand van de 16-meter en liet Dave Delnoy kansloos met een fraai schot in de kruising: 1-1. Beide ploegen bleven de aanval zoeken met in de laatste minuten voor rust nog meerdere kansen tot gevolg. Na een combinatie tussen Thymo Griesenbrock en Demsey Dowson, schoot de laatste vanaf circa 20 meter maar net over. De rechtsback van de gasten vond met een fraaie voorzet zijn centrale aanvaller die vrij kon aannemen en leek te gaan scoren. Vrij voor de doelman schoof hij het leer echter langs de verkeerde kant van de paal. Even later mocht Stefan Frank weer een corner nemen, en legde deze strak richting 2 de paal. De verdediging van Simpelveld zag Petter Schings over het hoofd, die de bal simpel kon binnenschieten: 2-1. In de laatste minuut van deze spectaculaire eerste helft leek Simpelveld nog de gelijkmaker te maken. Na een aanval over rechts werd de bal teruggelegd op de 16 meter. Een geplaatst schot leek in de lange hoek te verdwijnen maar ging tot opluchting van RKHBS net naast.

Na de thee ontspon zich een totaal andere 2 de helft met veel minder kansen dan in het eerste bedrijf. Simpelveld ging op zoek naar de gelijkmaker maar had veel meer moeite gaatjes in de defensie van RKHBS te vinden. In het eerste kwartier waren een aanval van de gasten over rechts met een schot hoog over het doel, en een fraaie vrije trap van Stefan Frank die door de doelman onschadelijk werd gemaakt, de enige wapenfeiten. Even later vond Koy Vinken met een mooie voorzet Mel Angerer binnen de 16 meter. Na een goede aanname kon het daaropvolgende schot de doelman van de gasten niet verontrusten. Simpelveld gooide nu alles op de aanval, en kreeg hierdoor in het laatste kwartier ook kansen. Een scherp aangesneden indraaiende voorzet vanaf links werd aangetikt door de spits, maar doelman Dave Delnoy was op zijn post en greep goed in. Een volgende aanval over de linkerflank resulteerde in een strakke lage voorzet voor het doel, waar de instormende spelers er maar net niet in slaagden hun voet tegen de bal te krijgen. De gasten gaven nu heel veel ruimte weg achter de verdediging waarvan RKHBS eerst niet leek te gaan profiteren. Vlak voor tijd, na een steekbal van Petter Schings, kwam Bram Bemelmans echter vrij voor de doelman en gooide de wedstrijd in het slot door de bal beheerst tegen het net te schieten: 3-1.

Proficiat mannen! Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Vaesrade. Heel veel succes.