• Na de doordeweekse wedstrijd tegen Kerkrade West stond deze mooie zondagmiddag de 2de topper binnen 1 week op het programma, namelijk de thuiswedstrijd tegen virtueel koploper FC Gulpen. Voor de gasten stond niet alleen de koppositie op het spel maar ook het winnen van de 2de periode als er tenminste gewonnen werd en de concurrentie punten zou verspelen. RKHBS moest winnen om aan te haken bij zowel Kerkrade West en Gulpen en niet het contact met de koppositie te verliezen.

De gasten uit Gulpen kwamen het beste uit de startblokken en dit resulteerde al in de 4de minuut in een grote kans. Na een combinatie door het centrum kwam een spits van FC Gulpen vrij voor doelman Toine Diederen, die met een mooie reflex de schuiver onschadelijk maakte. Na een kwartier spelen de eerste kans voor RKHBS. Mel Angerer vond Rens Hahnraths in het strafschopgebied, en waar de verdediging van de gasten anticipeerden op een steekpass, schoot Rens uit de draai waarna de bal rakelings voorlangs het doel ging. Even later was het weer Rens Hahnraths die gevaarlijk werd. Een hoge bal vanaf links werd fraai doorgekopt door Collin Keulen, waarna de bal voor de voeten van Rens viel. Hij bedacht zich geen moment en haalde vanaf 7 of 8 meter voor het doel vol uit maar vond helaas de goalie van de gasten op zijn weg. De aanvallen van de gasten zorgden hierna voor steeds meer gevaar in en rond de 16 meter van RKHBS. Na 25 minuten spelen kon Toine Diederen nog redding brengen na een mooie individuele actie van een spits van de gasten, maar een paar minuten later was het toch raak. Een lange aanval die begon vanaf de rechterzijde en, na een voorzet die over iedereen heen zeilde, werd voortgezet over links, kwam via een aantal schijven toch weer bij de mee opgekomen en geheel vrijstaande rechtsback terecht. Deze bedacht zich geen moment en schoot de bal hard, zuiver en hoog in de korte hoek: 0-1. Net hiervoor had Collin Keulen helaas het veld moeten verlaten wegens een blessure, en werd vervangen door Deven van Leeuwen. Vlak voor rust leek RKHBS op gelijke hoogte te komen. Mel Angerer werd in de 16 meter aangespeeld door Rens Hahnraths, en frommelde zich langs zijn tegenstander. Zijn schot van dichtbij kon geblokt worden door de goalie waarna de bal omhoog vloog. De daarop volgende kopbal van Mel eindigde op de lat waarna het leer opgeruimd kon worden door een verdediger. Hierdoor gingen de ploegen de rust in met een 0-1 voorsprong voor de gasten.

Na 15 minuten in de 2de helft kwam Maurice Smeets in de ploeg voor Job Grooten, maar het waren de gasten die de eerste kans kregen. Na weer een aanval over meerdere schijven kon een spits van de gasten vanaf de 16 meter vrij uithalen, en weer was Toine Diederen op zijn hoede en pakte het lage schot. De gasten probeerden in de tweede helft alles om tijd te rekken en daarnaast maakten zij veel theater bij normale duels op het middenveld. De scheids van dienst had hier een goed oog in, trok veel tijd bij en liet het spel goed doorlopen waar mogelijk. In de 20ste minuut ging de spits van Gulpen neer in de 16 meter, waarna heel Gulpen voor een penalty schreeuwde, maar de scheids liet doorspelen. Een paar minuten later viel echter toch de beslissing. Na een aanval over de linkerzijde werd de bal teruggelegd naar rand 16 meter, waar een speler van Gulpen zich vrij kapt en leek te gaan scoren. Toine Diederen hield de bal fraai uit zijn doel, maar was wel geklopt bij de 2de rebound toen een speler van Gulpen met een fraai stiftje de bal tegen het net schoot: 0-2. In de laatste minuten en de lange blessuretijd probeerde RKHBS nog van alles om terug te komen in deze wedstrijd. Eerst stichtte een vrije trap van Rens Hahnraths verwarring voor het doel van de tegenstander waarbij de voorwaartsen van RKHBS maar een teenlengte tekort kwamen. Even later was het weer Rens die met een fraaie voorzet Mel Angerer een kop-kans bood die echter niet verzilverd werd. Hiermee eindigde ook deze tweede topper binnen 1 week voor RKHBS in mineur, nu echter tegen een ploeg die voetballend meer in zijn mars heeft. Er staan echter nog 9 wedstrijden op het programma en er is nog voldoende om voor te spelen dit mooie seizoen. Paasmaandag volgt de uitwedstrijd tegen RKMVC uit Mechelen. Heel veel succes mannen!