• Na de goede overwinning in het thuisduel tegen Abdissenbosch afgelopen weekeinde, toog de ploeg van Jorrit Dacier deze zondag naar het mooie Eys voor het altijd moeilijke uitduel tegen de lokale trots Zwart-Wit ’19. Deze ploeg had zich in de zomer versterkt met een aantal goede spelers, iets dat zich ook vertaalde in een 4de plek op de ranglijst, 2 punten boven RKHBS. Ook de doordeweekse uitoverwinning van Zwart-Wit bij De Leeuw maakte indruk, en dus was RKHBS gewaarschuwd.

    De met zelfvertrouwen startende thuisploeg nam direct het heft in handen en drukte RKHBS terug op eigen helft. Een hoge bal vanaf de rechtshalf positie werd doorgekopt, waarna een doorgelopen middenvelder de bal in de 16 meter mocht aannemen. Deze legde de bal breed op de fysiek sterke spits die kon binnentikken, vlak voordat Bram Bemelmans kon ingrijpen: 1-0. Even later werd een grove overtreding op rechtsback Deven van Leeuwen niet op waarde geschat door de verder goed leidende scheids van dienst, maar dit leek de ploeg van de Heerlerbaan wel wakker te schudden. Een aanval over rechts werd door Stefan Frank verlegd naar de linkerzijde, waar Demsey Dowson voorbij zijn tegenstander ging en de bal scherp voor het doel bracht. Petter Schings kwam maar net tekort omdat de keeper nog met zijn vingertoppen het leer beroerde. Even later legde Stefan Frank een corner op het hoofd van Tomyen van Lierop, waarna zijn kopbal op de doellijn werd gekeerd. De heel sterk spelende Collin Keulen onderschepte een tegenstoot van de gastheren en zette Demsey Dowson aan het werk. Deze maakte zich vrij en schoot vanaf 25 meter op doel. Zijn fraaie schot zeilde maar net langs de kruising. Veel meer was er niet te berichten van deze eerste helft, waar de ploegen zo af en toe aardig combineerden tot aan de 16 meter, maar de defensies van beide teams niets meer weg gaven.

    RKHBS kwam veel beter uit de rust dan dat er begonnen werd aan deze wedstrijd en was in de tweede helft de duidelijk bovenliggende partij. Mel Angerer werd aan de linkerzijde gezocht door Demsey Dowson. Mel maakte zich vrij, zag dat er niemand voor het doel mee was gekomen en besloot uit een onmogelijke hoek toch op doel te schieten. De bal vloog met een prachtige curve in de lange hoek in de kruising: 1-1. RKHBS leek nu door te gaan drukken, kreeg mogelijkheden, maar goed verdedigen van de thuisploeg en gebrek aan scherpte bij RKHBS leidde ertoe dat er geen 2de goal bij kwam. Een aantal spelers raakte meer en meer geïrriteerd met volledig onnodige gele kaarten tot gevolg. Het niveau van de wedstrijd zakte langzaam weg omdat RKHBS meer met zichzelf bezig was en ook steeds meer moeite had met het door de regen steeds zwaarder wordende veld, en de thuisploeg aanvallend helemaal geen vuist meer kon maken. In het laatste kwartier kon nog een opleving genoteerd worden. Nadat een middenvelder van Zwart-Wit een afvallende bal oppikte binnen de 16 meter en naast punterde, de enige kans van de thuisploeg in de 2de helft, zette Collin Keulen Mel Angerer aan het werk. Zijn schot vanuit weer een onmogelijke hoek kon maar net met de vingertoppen tot corner gepromoveerd worden door de doelman van Zwart-Wit. Een corner die verder niets opleverde. Eindstand 1-1, waarmee RKHBS voor de 2de keer onnodig punten liet liggen in een uitwedstrijd. Volgende week komt koploper UOW ’02 op bezoek op sportpark Imstenrade. Succes heren.

    John Bothmer