• Dit weekeinde stond voor RKHBS de thuiswedstrijd tegen laagvlieger RKMVC uit Mechelen op het programma. De ploeg van trainer Richard Bessems had pas 4 puntjes verzamelt uit 8 wedstrijden, en onderschatting lag bij de mannen van de Heerlerbaan dus op de loer. Afgelopen week had de ploeg van Jorrit Dacier, die aan het einde van het seizoen alweer stopt als trainer op de Heerlerbaan, op donderdag getraind om zo op de vrijdag gezamenlijk naar Nederland-Ecuador te kijken. Of het kijken naar het gezapige spel van Nederland op deze wel heel gezellige avond nu de oorzaak was voor het bedroevende niveau van de eerste helft tegen RKMVC of de eerder genoemde mogelijke onderschatting, het zal altijd een raadsel blijven.

    RKHBS zocht in het begin wel de aanval, maar eenmaal in de 16 meter aangekomen, was de ploeg onnauwkeurig. Zowel een combinatie tussen Mel Angerer en Demsey Dowson, als een actie over links van Stefan Frank die afsloot met een schot op doel, waren een makkelijke prooi voor de verdediging van de gasten. Na een eerste waarschuwingsschot van RKMVC, dat maar net over het doel van Rik van Winkelhof zeilde, werd Petter Schings vrij voor de doelman gezet na een fraaie steekbal van Stefan Frank. Petter twijfelde en dit was voldoende voor de verdediging van RKMVC om ook bij deze situatie weer in te grijpen. Na bijna een half uur spelen, waarin RKMVC langzaam de overhand kreeg, kwamen de gasten door over de linkerzijde van het veld, een speler haalde de achterlijn en zette laag voor. De spits miste maar net en aan de 2de paal kon Maurice Smeets het gevaar uit deze aanval halen met een corner als gevolg. De bal werd uit deze hoekschop voor het doel geslingerd, viel na een luchtduel dood tussen een aantal spelers, waarna Max Vanhautem niet twijfelde en het kunstleer in het doel knalde: 0-1. In het laatste kwartier voor rust viel RKHBS verwoed aan en had meerdere mogelijkheden. Na een kopbalcombinatie tussen Demsey Dowson en Mel Angerer produceerde de laatste een te slap schot dat opgeraapt werd door de goalie van de gasten. Een soloactie van dezelfde Mel smoorde in een overtal van verdedigers, en een grote kans voor Stefan Frank na een combinatie met Mel Angerer eindigde met een schot net over het doel. Hierdoor gingen de ploegen de rust in met een verrassende 0-1 stand op het scorebord.

    Na de thee, en waarschijnlijk een aantal duidelijke aanwijzingen van de trainer, ging RKHBS op zoek naar de gelijkmaker. Petter Schings werd vrijgespeeld aan de rechterzijde, en trok de bal laag voor het doel. Demsey Dowson verlengde aan de eerste paal waarna de goed mee opgekomen Maurice Smeets uit een moeilijke hoek het zijnet vond. Even later was het wel raak. Demsey Dowson werd vrijgespeeld aan de 16 meter en hij liet de doelman kansloos met een schot laag in de hoek: 1-1. Na een fraaie actie van Maurice Smeets over links kon de keeper met zijn vuisten het schot keren, waarna de bal bij Stefan Frank terechtkwam. Stefan legde aan en zijn schot spatte uiteen op de lat waarna de bal in de doelmond viel en maar net tot corner verwerkt kon worden. Uit een van de daaropvolgende serie corners, viel de bal voor de voeten van Mel Angerer die vanaf 16 meter de lange hoek vond: 2-1. Omdat hierna nog een paar mogelijkheden niet werden benut, bleven de gasten geloven in een goed resultaat. Een messcherpe counter na ongeveer 20 minuten spelen had zomaar de gelijkmaker kunnen opleveren, maar met enig kunst en vliegwerk bleef de schade beperkt. Het lukte RKHBS maar niet de beslissende treffer te scoren, totdat Yarin Meessen zijn come-back maakte na meer dan een jaar afwezigheid. Hij kwam in de ploeg samen met Rens Hahnraths voor Stefan Frank en Maurice Smeets. Petter Schings stuurde Mel Angerer diep, Mel legde op volle snelheid de bal panklaar aan de 2de paal, en Yarin knalde binnen alsof hij nooit was weggeweest: 3-1 en de wedstrijd was gelopen. In de slotfase kwamen ook nog Bram Bemelmans en Tomas Habtu Haile in de ploeg voor Mel Angerer en Thymo Griesenbrock maar de ploeg kon de score niet verder opvoeren. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Eikenderveld dat vandaag knap wist te winnen uit bij De Leeuw. Heel veel succes heren!

    John Bothmer