• Eindelijk zijn we weer begonnen, en hopelijk kan er nu een normale volledige competitie gespeeld worden. De ploeg van Mike Bisschops kende veel blessureleed tijdens de voorbereiding, en dat had ook zijn weerslag op de opstelling van deze namiddag waar sterkhouders als Yarin Meessen, Rens Hahnraths en Thymo Griesenbrock ontbraken. Toch stond er een goede ploeg op het veld die echter een heel moeilijke middag tegemoet ging tegen een goed georganiseerd en sterk Zwart-Wit ’19 uit Eys.
    Na een paar plaagstootjes van de zijde van de thuisclub, werden de gasten na ongeveer 10 minuten spelen gevaarlijk. Eerst werd een vrije schietkans om zeep geholpen door de bal ruim naast te schieten, echter even later leek het raak te zijn. Een inworp werd in de 16-meter goed gecontroleerd door een aanvaller van de gasten, hij draaide kort en schoot snoeihard onderkant lat. Toine Diederen had echter een engeltje op deze lat zitten en de terug stuitende bal bleef voor de doellijn. Langzaam kreeg RKHBS weer grip op het duel en kwamen er ook kansen. Deven van Leeuwen schatte een diepe bal aan de rechterzijde goed in, liet zijn tegenstander de hakken zien en kwam vrij voor de doelman van de gasten. Deze liet zich echter niet verrassen en pakte het schot bekwaam. De hard werkende Mel Angerer pikte even later de bal van de voet van een centrale verdediger van Zwart-Wit, en leek de doelman te verschalken met een fraai tikje. De bal stuitte echter op de paal, in de handen van deze zelfde goalie. Na een overtreding op de goed spelende Collin Keulen schoot Jeffrey Sloote op doel, de bal werd geblokt en in de rebound stuitte Petter Schings van dichtbij op de goede doelman van de gasten. Zo gingen beide ploegen de rust in met 0-0 op het scorebord.
    De gasten kwamen duidelijk beter uit de rust dan de thuisploeg. Al na 3 minuten kon een goede aanval over rechts worden genoteerd. De bal werd hard en laag voorgebracht waar Toine Diederen de bal kon weg boksen. Bij de daaropvolgende bekeken rebound was Toine weer op zijn plek en tikte de bal met zijn vingertoppen corner. Deze corner werd ingebracht, en kwam in de kluts waarbij Tomyen van Lierop een voet tegen zijn hoofd kreeg en neer ging. Waar iedereen een fluitsignaal verwachte mocht er worden doorgespeeld en het was eenvoudig voor de gasten de bal over de doellijn te werken. De scheidsrechter kwam echter terug op zijn beslissing en keurde het doelpunt terecht af vanwege de eerder genoemde overtreding. Met Chendo Kolker en Jakko Quaedvlieg in de ploeg voor de licht geblesseerde Petter Schings en Sefa Sarigoz (eerder ingevallen voor Steffan Wessche) probeerde Mike Bisschops het tij te keren. Eerst was er nog een kans voor de gasten die maar net over het doel kopten na een vrije trap vanaf de linker zijde. Daarna was RKHBS aan zet, waar Mel Angerer sterk door ging en via een sliding maar net naast schoot. In de 37ste minuut nam Collin Keulen een vrije trap vanaf links en legde de bal panklaar bij de 2de paal waar Koy Vinken fraai raak kopte: 1-0. De gasten gingen alles of niets spelen, en kregen ook nog een grote kans na een diepe bal door het centrum waarna een spits vrij opdook voor doelman Toine Diederen. Deze kwam echter winnend uit dit duel met een corner tot gevolg. Deze werd slecht ingebracht waardoor RKHBS kon uitverdedigen en Bram Bemelmans in balbezit kwam. Hij hield de bal goed vast en legde op het juiste moment af op de meegekomen Jacco Quaedvlieg, die geen moeite had zijn eerste treffer voor RKHBS heren 1 aan te tekenen: 2-0. Hierna was de wedstrijd gelopen, ondanks dat de sterke gasten nog flink aandrongen.
    Gefeliciteerd heren, en veel succes volgende week uit tegen Kerkrade West.

    John Bothmer