• In dit eerste koude en natte weekeinde van dit seizoen toog de ploeg van trainer Jorrit Dacier naar Voerendaal om aan te treden tegen de lokale trots en de nummer 2 van de ranglijst RKVV Voerendaal. RKHBS trad aan met de ‘jonkies’ Tomas Habtu Haile en Maurice Smeets, die beiden hun debuut in de basis maakten. Zoals verwacht trok de thuisploeg, ondanks de hoge positie op de ranglijst, zich vanaf de eerste minuut terug rond de eigen 16 meter en gokte op de snelheid van de 2 spitsen. Een domme fout in de defensie van RKHBS hielp de thuisploeg al rond de 5de minuut in het zadel. Een lange bal vanaf de rechterzijde werd niet goed weggewerkt door twee verdedigers en kwam hierdoor voor de voeten van Ties Dullens die van dichtbij geen moeite had dit cadeautje uit te pakken: 1-0. RKHBS was even later dicht bij de gelijkmaker na een vrije trap van Stefan Frank. Deze vond aan de 2de paal de mee opgekomen Koy Vinken die tot opluchting van het thuispubliek maar net over kopte. De opbouw van RKHBS was veel te traag, en spits Mel Angerer werd veel te weinig of te laat in het spel betrokken. Mede hierdoor wist de ploeg van de Heerlerbaan geen bres te slaan in de muur van verdedigers die de thuisploeg op had getrokken. De enige wapenfeiten in de eerste helft waren nog een uitval van de thuisploeg waarbij de bal maar net naast het doel van Rik van Winkelhof werd geschoten, en een opstootje na een onnodige overtreding van een aanvaller van RKHBS die hem een gele kaart opleverde.

    Na de thee, kwam RKHBS getergd uit de kleedkamer en ging op jacht naar de gelijkmaker. Demsey Dowson en Mel Angerer combineerden in het overvolle strafschopgebied, waarna Demsey vanaf de achterlijn de bal strak voor trok maar de goalie van de thuisploeg kon ingrijpen voor de instormende Mel. Even later mocht Stefan Frank een corner nemen. In plaats van de bal op de eerste paal te leggen op de inkomende aanvallers (en verdedigers) vond hij nu Koy Vinken die geheel vrijstaand net naast de verkeerde kant van de paal kopte. Aanvaller Bram Bemelmans kwam in de ploeg voor verdediger Tomas Habtu Haile, die een goede pot had gespeeld, waardoor RKHBS nog meer de aanval ging zoeken maar nauwelijks gevaar kon stichten in de 16 meter. Na 20 minuten leidde weer een goede combinatie tussen Demsey Dowson en Mel Angerer tot paniek in de defensie van de thuisploeg. Demsey zette na deze combinatie de bal voor het doel, de goalie was gezien, maar ondanks dat de bal rond de 11 meter viel was er niemand van RKHBS die zijn voet tegen de bal kon zetten. Aan de andere kant van het veld was er een zee van ruimte, waar de thuisploeg na 25 minuten spelen gebruik van maakte. Een diepe bal werd op waarde geschat door Michel van Dinther, die sneller was dan zijn tegenstander, doelman Rik van Winkelhof omspeelde en beheerst raak schoot: 2-0. Het vlagsignaal van de grens van RKHBS voor buitenspel werd door de scheidsrechter genegeerd ondanks dat deze zich heel ver van de situatie bevond en het zelf nooit kon beoordelen. Hierdoor was de wedstrijd gespeeld en dit was zeker het geval toen Deven van Leeuwen met rood het veld moest verlaten na een overtreding op zijn directe tegenstander.

    Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen laagvlieger RKMVC, en hopen we dat de ploeg deze teleurstelling verwerkt heeft. Succes heren!
    John Bothmer