• Beste wensen voor het nieuwe jaar

  Via deze weg wil ik als voorzitter van RKHBS al onze leden, sympathisanten en sponsoren een gelukkig, succesvol en sportief 2022 wensen.

  Het afgelopen jaar werd weer gedomineerd door het verfoeide corona virus, eerst de delta variant en later in het jaar de omicron variant, waar we nu nog mee zitten opgescheept. In de zomerperiode met lage besmettingsaantallen, werden we plotseling geconfronteerd met een noodweer, dat ervoor zorgde dat ons clubgebouw onder water kwam te staan. Het was een dramatisch beeld om een halve meter water naar binnen te zien stromen, maar aan de andere kant was het fantastisch om te zien met hoeveel vrijwilligers en met hoeveel energie de problemen werden aangepakt. Hiervoor dank van de zijde van het clubbestuur. Fantastisch! De afhandeling van de schade loopt nog steeds, maar het snelle ingrijpen heeft de schade kunnen beperken.

  Ondanks dit alles konden we na de zomerperiode normaal starten met het voetbalseizoen 2021-2022, en hebben ook een redelijk volledig herfst programma kunnen afwerken. Alleen de maand December viel in het water ten gevolge van alle maatregelen omtrent de pandemie. Bij de senioren kwamen beide eerste elftallen heel goed voor de dag, met topposities in de 4de klasse voor ons eerste herenteam en 3de klasse voor ons eerste vrouwenteam. De vrouwen onder leiding van Ramon Pulcini wisten daarnaast ook nog te overwinteren in de bekercompetitie met name door een knappe uitoverwinning op 2de klasser Wittenhorst.

  Bij de heren heeft trainer Mike Bisschops aangegeven te stoppen aan het einde van dit seizoen, waardoor we op zoek moesten naar een geschikte vervanger voor onze zeer gewaardeerde huidige trainer/coach. Deze hebben we kunnen vinden in de persoon van Jorrit Dacier, geboren en getogen op de Heerlerbaan, en op dit moment bezig aan zijn 5de seizoen bij 2de klasser Sporting Heerlen, zoals reeds gecommuniceerd op onze website. Met deze keuze denken wij de ambitie te bevestigen om binnen afzienbare tijd ook bij de heren een stabiele 3de klasser te worden. De jeugdafdeling, onder leiding van Jeroen Arets en onze hoofd Jeugdopleiding Marco Janssen, heeft de afgelopen jaren meerdere spelers door laten stromen naar de heren en vrouwenselectie, iets dat natuurlijk een heel goede en gezonde ontwikkeling is voor onze club. Ook dit seizoen zijn weer alle jeugdcategorien bezet, en bouwt onze technische staf bestaande uit tientallen hoog gemotiveerde jeugdleiders en trainers verder aan deze solide basis voor onze club.

  Ook onze petanque afdeling heeft natuurlijk te lijden gehad onder alle maatregelen omtrent de bestrijding van het coronavirus. De basis van het succes van deze activiteit is het sociale samenzijn, en dit staat onder grote druk in deze vreemde tijd. De petanque commissie onder leiding van Frans Voragen heeft er echter alles aan gedaan om het spelletje voor de meer dan 50 leden gewoon door te kunnen laten gaan, en is hier ook grotendeels in geslaagd waarvoor onze dank en waardering.

  Doordat we in de afgelopen jaren onze schulden danig hebben verlaagd, hebben we financiele ruimte gemaakt voor het nodige onderhoud aan ons clubgebouw en maatregelen om de duurzaamheid te vergroten. Zoals aangekondigd op de jaarvergadering, zullen er vroeg in 2022 voorstellen op tafel komen voor aanpassingen aan het gebouw, waarvoor we toestemming gaan vragen van onze leden tijdens een nog in te lassen algemene ledenvergadering. Tijdens deze algemene ledenvergadering kan er dan ook gestemd worden over de aangepaste statuten die zorgvuldig zijn voorbereid door Bert Theunissen, en die ook reeds zijn gepresenteerd tijdens de afgelopen jaarvergadering.

  Wij hopen vanzelfsprekend dat we dit seizoen vanaf februari weer normaal kunnen functioneren als vereniging en de verschillende competities tot een goed einde kunnen brengen. Voor het functioneren van onze vereniging zijn wij allen afhankelijk van de inzet van onze vrijwilligers. Hier hebben wij nog steeds een groot tekort wat betreft kantine medewerkers en clubgebouw beheerders, club-scheidsrechters en grensrechters. Mocht jij zelf ons hier willen helpen, of iemand in jouw omgeving kennen die hier iets kan en wil bijdragen, laat het ons weten.

  Ik hoop dat de leden van onze vereniging dicht bij elkaar blijven en er alles aan doen om onze club zo goed mogelijk te laten functioneren. De coronapandemie en de maatregelen die ons hierdoor worden opgelegd heeft hier en daar wat haarscheurtjes opgeleverd wat betreft onderlinge solidariteit. Laat je informeren en adviseren door mensen met verstand van zaken en niet door sociale media waar helaas de grootste onzin voorbijkomt. Laat je hobby en je club niet vallen voor principes of standpunten die nu hoog worden opgespeeld, maar over langere termijn gezien eigenlijk helemaal niet zo belangrijk zijn. Zeker niet zo belangrijk als het gezamenlijk sporten, het gezellige samen zijn bij onze club, en het samen gezond houden van deze club.

  Zoals reeds in het begin aangegeven, wens ik jullie allen een gelukkig, succesvol en sportief 2022!

  Samen zijn wij RKHBS.

  John Bothmer