• Na de goede overwinning van vorige week tegen Eikenderveld, toog de ploeg van Mike Bisschops vol goede moed richting Bleijerheide voor het uitduel tegen koploper KVC Oranje. De thuisploeg had 4 duels op rij gewonnen en pas 1 tegendoelpunt hoeven te incasseren, waardoor ook zij vol vertrouwen aan deze wedstrijd begonnen en direct het initiatief namen. Na circa 10 minuten werd een corner vanaf rechts in eerste instantie afgeslagen, maar vanaf links weer voor gebracht op de rand van de 16 meter. Hier verlengde een speler van de thuisploeg, die met de rug naar het doel stond, de bal met de hak waarna tot ieders verbazing de bal in het net plofte: 1-0 via een lucky maar wel een mooie.
    RKHBS stond niet goed, en dit werd na een kwartier gecorrigeerd door trainer Mike Bisschops die luid en duidelijk aangaf wie welk nummer voor zijn rekening moest nemen, en dit met effect. De ploeg van de Heerlerbaan kreeg direct grip op de tegenstander en dit leverde onmiddellijk een kans op. Brian Amkreutz ging door over rechts, en gaf voor op Mick Mijnes die de bal niet goed onder controle kreeg. De daaropvolgende inzet van Bram Bemelmans was helaas niet meer dan een rollertje. Nu ging het spel op en neer, waarbij keeper Erik Amkreutz handelend moest optreden bij een schot van de rechtsbuiten van de thuisploeg. In de 27ste minuut leek de gelijkmaker te gaan vallen toen Mick Mijnes vanaf rechts de bal voor het doel bracht en zowel Bram Bemelmans als Yarin Meessen opdoken aan de tweede paal. Wie de bal uiteindelijk van vlak voor de lijn over het doel werkte doet er niet toe, de kans was verkeken. De aanvoerder van de thuisploeg, Martijn Sangen begon na een half uur spelen aan een solo en kwam vrij voor de keeper die hij verschalkte met een mooie stift. Het was echter Thymo Griesenbrock die goed had opgelet en het leer uit de doelmond trapte. Na een verre uittrap van Erik Amkreutz miste het onzekere centrale duo van de thuisploeg de hoge bal, waarna Bram Bemelmans kon breed tikken op Mick Mijnes. Deze had echter veel te lang nodig de bal onder controle te krijgen en kon er uiteindelijk van een meter of 10 van het doel ook alleen maar een rollertje uitpersen. RKHBS rook de gelijkmaker en zette de thuisploeg vast op eigen helft. Na een overtreding op Mick Mijnes legde de sterk spelende Tomyen van Lierop de bal op het hoofd van Yarin Meessen, maar zijn kopbal in de korte hoek werd met de vingertoppen tegengehouden door de goalie van de thuisploeg. Yarin Meessen won in de 40ste minuut zijn zoveelste kopduel waarmee hij Bram Bemelmans vrij richting het doel van de thuisploeg stuurde. Zijn tegenstander liet zich echter theatraal vallen en de scheids van dienst zag in dit stukje toneel een overtreding en floot vrije trap. Vlak voor rust leek het dan eindelijk raak voor RKHBS. Chendo Kolker zette Yarin Meessen met een fraaie cross-pass vrij voor de doelman waarna Yarin fantastisch scoorde met een lob over de doelman in de kruising. Helaas reageerde de scheids op het dubieuze vlagsignaal van de grensrechter en keurde de prachtige goal af. Door niet te scoren voor rust deed RKHBS zich flink te kort.
    Na rust was het wel snel raak. RKHBS mocht een corner nemen vanaf rechts, de bal ging richting eerste paal en werd hard en fraai binnen gekopt door een verdediger van de thuisploeg: 1-1. Even later zette Chendo Kolker Mick Mijnes aan het werk, deze ging de 16 meter binnen en kapte richting zijn linkerbeen. In plaats van af te leggen op de vrijstaande Yarin Meessen schoot hij hard op doel maar helaas net over. Na een kwartier spelen kwam Bram Bemelmans vanaf links naar binnen en schoot vanaf de rand van de 16 meter op doel maar deze bal belandde in het zijnet. Op het middenveld werd Stefan Wesche zonder dat een bal in de buurt was onder de ogen van de scheidsrechter onderuitgehaald door een tegenstander. De scheids floot voor een overtreding, maar deed dit voorval vreemd genoeg af met een reprimande aan beide spelers. De zoveelste warrige beslissing van de leidsman deze namiddag. Roy Lutgens kwam in de ploeg voor de geblesseerde Thymo Griesenbrock en even later kwam Jeroen Bothmer voor Stefan Wesche in de ploeg. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, zeker toen Erik Amkreutz een gevaarlijke kopbal na een corner onschadelijk had gemaakt door de bal onder uit de hoek te tikken. Het kwam echter anders. Bij de volgende corner leek de verdediging van RKHBS makkelijk te kunnen ruimen maar werd het leer onnodig weer ingeleverd. De bal werd opnieuw in de doelmond gebracht en na een scrimmage ingeschoten richting lange hoek. Via enkele spelers belandde de bal in het doel: 2-1. In de laatste minuten probeerde RKHBS het nog wel in een alles of niets poging, maar werden geen echte kansen meer afgedwongen. Dit gaf ruimte aan de aanvallers van de thuisploeg, die zich hier echter ook geen raad mee wisten. Hierdoor bleef het bij een gelukkige zege voor de thuisploeg. Volgende week volgt voor RKHBS het thuisduel tegen RKTSV. Nieuwe kansen, nieuwe prijzen. Succes mannen!
    John