• 23 april 2019 zal voor altijd de geschiedenis ingaan als de dag dat de RKHBS dames zichzelf overtroffen en de bekerfinale behaalden tegen een hele erge sterke tegenstander.
  Exact een jaar geleden mochten de dames ook al eens aantreden voor een halve finale maar toen waren de oud-eersteklassers van VV Reuver twee maatjes te groot. Nu stond er op voorhand een gelijkwaardige tegenstander op het veld; RKMSV uit Meijel.
  In de competitie staat RKMSV op een mooie 3e plek en via knappe zeges tot deze halve eindstrijd geraakt. Twee teams die dus aan elkaar gewaagd zijn en op deze mooie lente avond 90 minuten reclame zouden gaan maken voor het damesvoetbal.
  Via de sociale media was er met name aan de kant van de thuisclub heel veel reclame gemaakt en dat resulteerde in een “uitverkocht” huis. De hele zijde aan de dug-out kant stond vol met ouders, vrienden, vriendinnen maar ook gewoon heel veel supporters van binnen en buiten de club die deze wedstrijd niet aan zich voorbij wilden laten gaan.
  Een ambiance zoals zelden vertoond op dit niveau, maar zij zouden niet voor niks gekomen zijn.
  Natuurlijk had trainer Erwin zich weer eens volledig stoïcijns opgesteld en zijn “hari-kiri” opstelling met slechts drie verdedigsters werkt al het hele seizoen dus waarom vandaag de boel aanpassen….
  Verder was de opstelling gelijk aan die van de laatste weken met invalster Laura op de linkerflank.
  Na de pasjescontrole kon de wedstrijd om 19.36 uur dan beginnen olv de uitstekende scheids Robert Loo en de intensiteit spatte er vanaf het eerste fluitsignaal vanaf.
  RKHBS begon furieus met heel veel duelkracht en overrompelde de bezoeksters zonder zichzelf hiervoor te belonen.
  Laura mistte op een haar na een scherpe voorzet van Suus en even later was de afronding van dezelfde Laura net niet voldoende.
  En dan zal je altijd zien dat een foutje aan de andere kant wel wordt afgestraft; de laatste linie speelde een tegen een en wanneer dan het duel verloren wordt na een verre uittrap ligt de weg naar Imke – onthoud deze naam; zij komt nog veel vaker voor – open en met een harde schuiver kwam RKMSV op een verrassende voorsprong na 10 minuten.
  RKHBS heeft echter zoveel ervaring in de ploeg dat ze hier niet van onder de indruk raakten – zowel de 1/8e alsook de 1/4e finale werden gewonnen na een achterstand – en de dames pakten onverstoorbaar de draad weer op met uitstekend aanvalsspel.
  Na 25 minuten was er een hele grote kans maar de keepster kon de inzet van Laura wederom pareren.
  Zo voetbalde in feite maar een ploeg maar wilde de bal er maar niet in. Maar omdat de achterhoede na dat ene slippertje werkelijk fenomenaal speelde, met in de absolute hoofdrol Sarah Bos die elk duel met leeuwenmoed aanging en daarom ook won; kon de thuisclub de druk erop houden.
  Op het half uur bediende Danielle vanaf rechts Laura die in de punt was opgedoken; de balaanname was niet 100 % waardoor er balverlies optrad maar goed doorzetten zorgde ervoor dat ze bal weer heroverde en nu poeierde ze de bal hard in de linkerhoek.
  Beide partijen stonden weer op gelijke hoogte en er ontspon zich een fascinerend gevecht waarin beide teams het beste in zichzelf naar boven haalden.
  RKMSV kreeg na 35 minuten een reuze kans na een flipperkast balletje in de “zestien” maar de bal verdween tot grote opluchting van iedereen met een – vanavond voor de afwisseling blauw-wit hart – net naast het doel.
  Amper drie minuten wederom een schrikmoment voor RKHBS maar de verschroeiend harde vrije trap van RKMSV werd zonder blikken of blozen klemvast gered door Imke.
  Zo leek deze eerste helft te gaan eindigen met een gelijke stand, maar op slag van rust was daar plotseling een ragfijn steekpassje van Nancy waarmee ze Danielle alleen voor de keepster zette. Een situatie waarin deze dame in het verleden nog wel eens te gehaast mee omging, maar nu bleef Danielle ijzig kalm en omspeelde ze de keepster en schoot ze de bal in het doel.
  Even later was er dan het verlossende fluitsignaal voor de rust waar de 22 speelsters even op adem konden komen na deze 45 buitengewoon opwindende minuten.
  Wat niemand toen nog kon bevroeden; dit was nog maar een prelude voor een tweede helft die alles in zich zou hebben om dit bekerduel naar Himalaya- achtige hoogten te laten stijgen.
  RKMSV had in de pauze het een en ander omgezet, oa de keepster was vervangen en ook waren de poppetjes wat anders neergezet.
  Aangezien onze scouting niet up-to-date was wist RKHBS niet goed hoe deze tegenstander nu op te vangen.
  Want RKMSV had zich in de pauze getransformeerd van een lekker lentebriesje in een orkaan; aanval op aanval rolde nu op het doel van RKHBS af waar Imke nog maar eens bewees dat zij echt de allerbeste keepster in deze afdeling is.
  Cynthia en Uschi aan de rechterkant en Sammiejj en Sarah aan de linkerkant moesten alle zeilen bijzetten maar als een tegenstander gewoon sneller is, wordt dit een moeilijk verhaal.
  De meiden vochten als leeuwen en hielden veel tegen maar soms was er gewoon geen houden aan, maar daar was dan altijd Imke. Keer op keer hield ze de voorwaartsen van een zekere score af, maar na vier onwaarschijnlijke reddingen moest ook zij capituleren in de 65e minuut.
  RKHBS wankelde en RKMSV rook bloed; maar wat de spitsen ook probeerden; Imke had eenmaal gecapituleerd en dit was “enough is enough” voor haar. Sarah en Uschi herpakten zich ook weer met een bovenmenselijke inzet maar de tegenspoed kwam nu snel.
  Eerst moest Sammiejj geblesseerd het veld verlaten, voor haar kwam Sharon en even later moest ook Nathalie strompelend de dug-out opzoeken. Suus Derwall mocht ook het vele publiek nog haar talenten gaan tonen.
  Door zoveel tegenslagen – Faye en Jessica waren en zijn al voor lange tijd uitgeschakeld – zou een team al snel de handdoek gooien maar niet deze leeuwinnen.
  Met alles wat er nog in de lichamen zat gooiden ze zich nog een keer voor alle ballen in de hoop dat Imke wederom een heldenrol zou gaan vervullen tijdens de onvermijdelijke strafschoppenserie.
  Maar daar dacht een persoon op het veld toch net ff iets anders over; Nancy Kisters is door vele waters gewassen en heeft zoveel talent. Haar solo vanaf de middenlijn bracht haar langs twee, drie speelsters waarna ze op de rand van de 16 de bal met links voor het inschieten had; met een heupzwaai draaide ze echter haar hele lichaam waardoor de bal nu voor haar favoriete rechter had en de uithaal verraste de keepster volledig.
  De zeer zeker niet kleine keepster dook tevergeefs maar de bal plofte toch echt tegen het netje en zorgde voor een orkaan van vreugde.
  Een doelpunt in de 89e minuut van een halve finale beker tegen zo’n sterke en zeer sportieve tegenstander maak je tenslotte ook niet dagelijks.
  Voor de laatste minuten werd iedereen naar achteren geroepen om de bal maar vooral niet meer in de buurt van Imke te laten komen.
  Na enkele nagelbijtende lange blessuretijd minuten floot de scheids dan om 21.27 uur voor het einde en was RKHBS da2 voor het eerst in de historie bekerfinalist.
  Een wedstrijd zoals gisteren gespeeld is pure reclame voor het damesvoetbal; inzet, sportiviteit en heel veel toeschouwers zorgden voor een geweldige pot voetbal waarin RKMSV het onderspit dolf, maar deze ploeg mag met opgeheven hoofd het toernooi verlaten.
  Het was aan Imke en de onverzettelijkheid van de Heerlerbaanse dames te danken dat de thuisclub op zondag 2 juni mag gaan aantreden tegen VV Nooit Gedacht uit Geffen om uit te maken wie dit bekertoernooi op zijn naam mag gaan schrijven.
  Hoe het ook zal aflopen; het toernooi kan nu al niet meer kapot voor RKHBS.

  Een zeer trotse coach/leider/grens